Politică

Sorin Grindeanu dă afară toată conducerea Metrorex: Vor fi aduse neamurile din PSD!?

Ministrul Transporturilor anunță schimbări radicale la conducerea Metrorex. Sorin Grindeanu a declarat că până la finalul acestui an compania va avea atât un nou director general, cât și un nou Consiliu de Administrație. Grindeanu acuză că aceștia sunt răspunzători pentru numărul tot mai mic de garnituri scoase pe traseu în această perioadă. Surse din cadrul Metrorex au declarat că în locul conducerii actuale vor fi aduși oamenii casă ai PSD. Cei de la Metrorex spun că oricine ar veni la conducere problemele vor continua din cauza lipsei de investiții și a contractelor date către firmele de partid care spoliază bugetul companiei.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Timișoara, că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt răspunzători de faptul că tot mai puține garnituri sunt scoase pe traseu, în această perioadă. 

„Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele. Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a mai precizat că nu i se pare normal ca Metrorex să fie subvenţionată din banii tuturor românilor. 

„În al doilea rând, este ca acest plan trebuie să ducă la o societate sănătoasă, pentru că nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenţioneze non-stop o societate de transport din Bucureşti, chiar dacă Bucureştiul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat. De ce ar fi de acord un timişorean să subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti sau un clujean sau un ieşean? Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aştept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administraţie să îşi asume tot ce am spus eu”, a mai subliniat Grindeanu. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button