Sondaj: PNL, în cădere liberă. Se văd efectele gestionării defectuoase a pandemiei

Distribuie acest articol!

Cel mai recent sondaj SOCIOPOL arată PNL continuă să scadă în sondaje. Întreaga coaliție de guvernare este sub presiune din cauza crizei economice și a unei gestionări defectuoase a întregii situații generate de pandemie. În plus, tensiunile dintre PNL și USR PLUS nu a făcut decât să pună paie pe foc.

Dacă pentru PNL începuse bine anul, cu 23%, acum se poate observa că sunt în scădere, de-abia reușind să atingă un scor 20%. Pentru că mimează opoziția, PSD rămâne în topul preferințelor românilor, cu 31%.

Alianța pentru Unirea Românilor are o evoluție constantă, după cum arată ultimele sondaje, AUR își menține un scor de 12%, cu potențial ridicat să crească în clasament.

„Toate procentele din această prezentare sînt calculate din rîndul celor care ar intenționa să vină la vot și menționează un partid. Aceștia reprezintă o pondere foarte mică din total populație, doar 22%, practic un minim istoric de intenție de participare la vot. Avem de-a face cu o apetență foarte scăzută pentru politică a populației, cauzată pe de o parte de epuizarea provocată de o serie lungă de alegeri dese și de campanii agresive, pe de altă parte de percepția de clasă politică slabă, neputincioasă, care nu servește interesele României”, precizează Mirel Paladă din partea Sociopol.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Dvs. cu reprezentanții cărui partid ați vota, dintre următorii? % răspunsurile valide ale celor care estimăm că merge vot (VOTANȚI HOTĂRÂȚI 22% din tot. pop.) 0% 10% 20% 30% PSD PNL USR PLUS AUR 40% 31 23 UDMR 19 12 Pro România 2 PRM 2 PMP PER 0 Independenți (*) PPU-SL Altul (*)Notă: Votul pentru "independenți" afost menționat spontan vot)”
Sociopol

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: