Politică

Sondaj CSPS: PSD și PNL s-au prăbușit în sondaje aproape de 30%

Un recent sondaj realizat de Centrul pentru Studii Politice și Sociologice indică o prăbușire alarmantă în popularitatea celor două partide politice comasate din România, PSD și PNL, ambele ajungând la un nivel apropiat de 30% în preferințele electoratului. Această scădere marcantă vine într-un context politic tumultuos, caracterizat prin nemulțumirea crescândă a cetățenilor față de pensiile de mizerie, sărăcia caracterizată prin lipsuri de tot felul și slugărnicia celor două partide față de președintele călător, Klaus Werner Iohannis.

Analizele efectuate în cadrul sondajului sugerează că principalii factori care au contribuit la această situație sunt insatisfacția publică legată de măsurile de politică economică și percepția unui deficit de transparență și eficiență în administrația publică din cauza aparatului bugetar supradimensionat. Ne îndatorăm la dobânzi colosale pentru a întreține această hidră a aparatului bugetar în timp ce datoria statului a depășit 52% din PIB. Pe lângă aceasta, criza prețurilor la alimente în perioada Paștelui și problemele legate de serviciile publice au exacerbat frustrările alegătorilor.

Liderii partidului comasat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt văzuți ca două marionete ale președintelui Klaus Iohannis, fapt ce a slăbit încrederea românilor în PSD și PNL. Partidul AUR este cotat la peste 25% la alegerile europarlamentare, în timp ce alianța dreptei ADU se clasează pe locul trei cu 13%.

Datele sondajului au fost colectate în perioada ultimei luni și includ răspunsuri de la peste 1003 participanți reprezentativi la nivel național, cu o marjă de eroare de ±3%. Rezultatele complete ale sondajului sunt așteptate să ofere o imagine mai detaliată a peisajului politic actual și a tendințelor viitoare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button