Solidaritate PSD. Viorica Dăncilă ia apărarea Sorinei Pintea: “Dincolo de lege, trebuie să existe și omenie”

Distribuie acest articol!

Fostul premier al României a lansat un mesaj de solidaritate față de fostul ministru al sănătății, recent reținut pentru șpagă. Pentru Viorica Dăncilă legea contează, dar nu așa de mult. Mai mult contează omenia între infractori.

“Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată” a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: