Știrile 60m.RO

Soldații ruși vor primi bani dacă distrug sau capturează tancuri occidentale în Ucraina

Rusia a promis să distrugă distrugă tancurile pe care țările occidentale le vor trimite Ucrainei, iar o companie rusească din domeniul energetic a înaintat o recompensă în bani.

Compania Fores a declarat că va oferi cinci milioane de ruble în numerar (aproximativ 72.000 de dolari) primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri de producție occidentală în Ucraina.

Statele Unite, Marea Britanie și Germania sunt printre țările care au anunțat că vor trimite Ucrainei zeci de tancuri de luptă avansate, în următoarele câteva luni, pentru a ajuta la creșterea capacității militare a țării invadate de Rusia.

Decizia a fost criticată de Kremlin ca fiind o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile „vor arde” pe linia frontului.

Mai nou, compania Fores spune că oferă bani cash militarilor ruși care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2 de fabricație germană sau Abrams de fabricație americană, transmite Reuters.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri și 500.000 de ruble (7.200 de dolari) pentru toate atacurile ulterioare.

De asemenea, compania a anunțat că va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă de fabricație occidentală, în cazul în care acestea vor fi livrate vreodată Ucrainei.

Tancurile occidentale nu au fost încă expediate la Kiev și ar putea dura câteva luni până când va fi trimisă cea mai mare parte a livrărilor promise.

Duminică, militarii ucraineni au sosit în Marea Britanie pentru a se antrena pe tancuri de luptă Challenger 2, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button