Internațional

Situaţia Germaniei în privinţa gazelor este tensionată şi s-ar putea înrăutăţi

Aprovizionarea cu gaze a Germaniei este în prezent asigurată, dar situaţia este tensionată şi nu poate fi exclusă o înrăutăţire a situaţiei, a afirmat autoritatea de reglementare a reţelei, după ce grupul rus Gazprom a oprit livrările prin conducta Nord Stream 1, transmite Reuters.

Rusia a suspendat reluarea livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Strem 1, oprite pe 31 august pentru lucrări de întreţinere, afirmând că a găsit o scurgere de petrol la o turbină.

Grupul rus Gazprom, care deţine monopolul exporturilor de gaze ale Rusiei, nu a menţionat când ar putea relua livrările de gaze prin această conductă.

Vineri, Gazprom a declarat în schimb că va livra sâmbătă 42,7 milioane de metri cubi (mcm) de gaze naturale către Europa prin Ucraina. Livrările prin punctul de intrare Sudzha au crescut uşor în comparaţie cu cantitatea de 41,3 mcm  trimisă vineri de Gazprom, dar nu suficient pentru a compensa lipsa gazelor care erau aşteptate să fie pompate prin Nord Stream 1, sâmbătă.

”Defectele la care s-a referit partea rusă nu reprezintă un motiv tehnic pentru a opri operaţiunile”, a afirmat autoritatea de reglementare în raportul său zilnic privind situaţia gazelor.

Comisarul european pentru Economie Paolo Gentiloni a asigurat, sâmbătă, că Uniunea Europeană este „bine pregătită” în caz de sistare totală a livrărilor de gaz rusesc, datorită stocurilor şi măsurilor de reducere a consumului de energie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button