PoliticăȘtirile 60m.RO

Situația de la Lupeni arată ce înseamnă când statul nu-și onorează angajamentele. Asistăm la o sărăcire a populației

Situația de la mina Lupeni a explodat pentru că statul nu-și onorează angajamentele, susține deputatul AUR Nicolae Roman. Când închei un contract de muncă, ambele părți trebuie să respecte termenii și condițiile agreate. AUR demonstrează că se poate schimba ceva, chiar și din opoziție: presiunea pusă asupra Guvernului a dat rezultate, astfel că oamenii își vor primi salariile restante.

„Statul nu-și onorează angajamentele. În ultimii 30 de ani asistăm la o sărăcire sistematică a populației ceea ce a făcut ca partea activă , în loc să muncească pentru țară, în România, este nevoită să se ducă în altă parte pentru câștiguri mult mai mici și sub nivelul pregătirii pe care o au. România a băgat mulți bani în educația generațiilor tinere și e păcat ca acum, când este mare nevoie de brațele și mintea lor, ei să lucreze pentru cineva”, a declarat Roman, fiind întrebat ce părere are despre salariile mari pe care le primesc angajații din aparatul de stat.

În ceea ce privește situația din Valea Jiului, nu ar fi trebuit să se ajungă la blocarea unui întreg oraș pentru că statul nu este capabil să respecte un contract de muncă.

„La Lupeni oamenii muncesc, vin oameni care-și caută de lucru și își câștigă pâine prin forța brațelor. Acei oameni sunt oameni cu care discuți un contract de muncă, trebuie să-l respecți. Ei au familii, trebuie să-și plătească dările către stat, să-și întrețină copiii. Trebuie să fie o regulă foarte clară între guvernanți și guvernați. Ori, dacă această regulă se încalcă, asistăm la lucruri care nu fac bine societății în general și României în mod special”, a declarat deputatul AUR pentru Ropres.

Ce poate face AUR în aceste cazuri, dat fiind că se află în opoziție? Nicolae Roman susține că soluții există. În primul rând, AUR poate pune presiune pe Guvern, așa cum s-a întâmplat în cazul redeschiderii școlilor.

AUR poate face ceva, am pus presiune pe Guvern și iată că au fost deschise școlile. Ce s-a întâmplat în Valea Jiului nu trebuia să explodeze. AUR va face tot ce este posibil ca să se țină de cuvânt în fața alegătorilor lui. Și vă promit că cei doi copreședinți ai noștri sunt oameni care reacționează foarte repede, în sensul de a construi, nu a dărâma”, a mai spus Roman subliniind că atât Claudiu Târziu, cât și George Simion s-au deplasat în zonă pentru a investiga situația.

Back to top button