Politică

Sistemul reacționează: Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat lui Robert Turcescu, după ce acesta a participat la nunta liderului AUR George Simion

Societatea Timişoara, organizație care l-a ajutat pe Klaus Iohannis să devină președintele României, a anunţat, joi seară, că îi retrage jurnalistului Robert Turcescu premiul ”Alexandra Indrieş”, acordat în anul 2005. Decizia a fost luată după ce Turcescu a participat la nunta liderului AUR George Simion şi în urma ”poziţiilor tot mai apropiate de ideologia AUR”.

”Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului „Alexandra Indrieş” în anul 2005. Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara. Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit”, transmite Societatea Timişoara, într-un comunicat de presă.

În urma acestor fapte, Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat jurnalistului în anul 2005.

”Ţinând cont de toate acestea, Societatea Timişoara anunţă că îi retrage premiul „Alexandra Indrieş” domnului Robert Turcescu şi îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”, se mai arată în comunicat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button