Politică

Silviu Oancea (AUR): PSD și PNL risipesc banii pe mii de instituții inutile care nu produc nimic, în loc să facă școli, creșe și grădinițe pentru copii

Silviu Oancea, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Ialomița, atrage atenția asupra unei probleme stringente cu care se confruntă noile cartiere din România: lipsa creșelor, grădinițelor și a școlilor.

„Este inadmisibil ca, în secolul XXI, părinții să nu aibă unde să își ducă copiii la școală, iar comunitățile noastre să fie lipsite de facilitățile educaționale de bază. Mafia imobiliară construiește cartiere, unde părinții nu au unde să își dea copiii la școală, iar prin localitățile mai mici, PSD și PNL risipesc banii pe mii de instituții inutile care nu produc nimic, în loc să facă școli, creșe și grădinițe.

În ultimele decenii, mafia imobiliară a construit cartiere întregi fără a ține cont de necesitățile esențiale ale locuitorilor. Într-o goană nebună după profit, acești dezvoltatori au neglijat cu desăvârșire infrastructura educațională. Rezultatul? Părinții sunt nevoiți să facă naveta zilnic spre alte zone pentru a-și duce copiii la școală. Această situație nu doar că afectează calitatea vieții familiilor, dar contribuie și la aglomerarea traficului și la poluare. Nici măcar în orașele mari nu avem autobuze școlare pentru a decongestiona traficul.

PSD și PNL risipesc banii pe mii de instituții inutile care nu produc nimic, în loc să facă școli, creșe și grădinițe

În localitățile mai mici, vedem o altă față a incompetenței autorităților. PSD a risipit banii publici pe mii de instituții inutile, care nu produc nimic, în loc să investească în construirea de școli, creșe și grădinițe. Această risipă este o insultă la adresa fiecărui contribuabil care își dorește ca banii să fie folosiți pentru dezvoltarea comunității, nu pentru proiecte fără sens.”, a declarat Silviu Oancea.

Ce Propune AUR?

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) propune o serie de măsuri concrete pentru a rezolva aceste probleme:

  1. Planificare Urbanistică Responsabilă: Vom solicita ca fiecare nou proiect imobiliar să includă, în mod obligatoriu, creșe, grădinițe și școli. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să fie responsabili nu doar pentru locuințe, ci și pentru infrastructura educațională necesară.
  2. Redirecționarea Fondurilor Publice: Vom milita pentru o utilizare responsabilă a fondurilor publice. Banii risipiți pe instituții inutile vor fi redirecționați către construirea de școli, creșe și grădinițe, acolo unde este cea mai mare nevoie.
  3. Suport pentru Părinți: Vom implementa programe de suport pentru părinți, inclusiv after school-uri și centre educaționale, care să ajute la reducerea stresului și a problemelor legate de transportul copiilor.
  4. Transparență și Responsabilitate: Vom cere transparență totală în procesul de alocare a fondurilor și vom responsabiliza autoritățile locale pentru a se asigura că banii sunt folosiți corect și nu sunt furați de borfașii din PSD și PNL.

Este timpul să punem capăt haosului urbanistic și să asigurăm un viitor mai bun pentru copiii noștri. Vă îndemn pe toți să susțineți AUR în această luptă pentru o Românie mai bună, unde educația și sănătatea sunt priorități reale. Pe 9 iunie avem de ales între AUR și cei care au distrus România în ultimii 34 de ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button