Internațional

Serviciul militar obligatoriu, anunțat de premier. „Forțăm oamenii să facă lucruri tot timpul”

Partidul Conservator al Marii Britanii va introduce serviciul național obligatoriu pentru tinerii de 18 ani dacă va câștiga alegerile naționale din 4 iulie, inclusiv participarea militară sau comunitară, a declarat duminică prim-ministrul Rishi Sunak, potrivit CNN.

Tinerii adulți vor putea alege între a petrece un weekend pe lună ca voluntari pe parcursul unui an sau să ocupe unul dintre cele 30.000 de locuri pentru a petrece un an în forțele armate, a spus Sunak.

„Marea Britanie se confruntă astăzi cu un viitor care este mai periculos și mai divizat. Nu există nicio îndoială că valorile noastre democratice sunt amenințate. De aceea vom introduce un nou model îndrăzneț de serviciu național pentru tinerii de 18 ani”, a spus Sunak într-o declarație.

Partidul Conservator a spus că propunerea va fi finanțată prin combaterea evaziunii și stoparea deturnării banilor de la Fondul de prosperitate partajată din Regatul Unit, care exista pentru a reduce inegalitatea economică regională.

„Serviciul național de care avem nevoie de la tinerii noștri este să votăm pentru schimbare pe 4 iulie”, a spus Andy Burnham, primarul orașului Greater Manchester.

Ministrul de Interne James Cleverly le-a spus radiodifuzorilor că nu vor exista sancțiuni penale pentru omiterea serviciului obligatoriu, dar că oamenii vor fi obligați să o facă, fără a oferi detalii suplimentare.

Întrebat de BBC dacă forțarea adulților să facă voluntariat este în contradicție cu tradiția liberală a Partidului Conservator, Cleverly a spus:

El a citat ca exemplu educația sau formarea obligatorie pentru adolescenți până la vârsta de 18 ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button