Politică

Şercan anunţă că Bode ar putea primi o lovitură decisivă în doar două zile: „Va fi devastatoare”

Emilia Şercan anunţă, într-o postare pe Facebook, ca Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj va decide până miercuri dacă lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode este plagiată şi susţine că un verdict pozitiv îi va bloca lui Bode accesul la conducerea PNL, şefie pe care acesta şi-ar dori-o.

Anterior, Şercan anunţase că Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), „într-o încercare disperată de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat”.

Redăm ultima postare a Emiliei Şercan:

O ştire, pe care nu am văzut-o încă în presă: preşedintele Comisiei de Etică a UBB, Dacian Dragoş, mi-a declarat că o decizie în cazul dr. Bode va fi luată „până miercuri, cel târziu”.

Asta înseamnă că procesul deschis de dr. Bode pentru a suspenda hotărârea de analizare a tezei sale şi, implicit, un verdict de plagiat va rămâne fără obiect.

Dincolo de evidenta obrăznicie a lui dr. Bode de a da în judecată Comisia de Etică a UBB, pentru a bloca un iminent verdict de plagiat, acţiunea acestuia arată disperare.

Disperarea de a nu primi o hotărâre de plagiat taman de la universitatea care i-a acordat titlul de doctor în urmă cu circa patru ani.

Deşi decizia nu va însemna retragerea titlului pentru dr. Bode, în plan simbolic aceasta va fi devastatoare.

După un verdict de plagiat şi după eşecul Schengen, rămânerea lui dr. Bode în Guvern ar atârna ca o piatră de moară de gâtul liberalilor.

Unde mai punem că dr. Bode avea aspiraţii mari în plan politic, după rotativa din mai, când dr. Ciucă va trebui să cedeze conducerea guvernului.

Unele surse din PNL susţin că planul lui dr. Bode era să îi tragă conducerea partidului de sub picioare lui dr. Ciucă, partid în care dr. Ciucă nu are nicio legitimitate şi care l-a acceptat cu greu la conducerea sa.

Or, plecat din guvern cu coada între picioare, dr. Bode nu ar mai putea pretinde şefia partidului.

Şi probabil nu e doar disperarea lui dr. Bode, ci şi cea a conducătorului său de doctorat, Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, care este şi profesor titular la UBB.

Imaginea sa de prof. univ. dr. şi rector pe deasupra va fi ţăndări după un verdict de plagiat, care va confirma că nu şi-a făcut riguros treaba de conducător de doctorat.

De altfel, nu doar dr. Bode încearcă să împiedice o decizie a Comisiei de Etică a UBB, ci şi Ivan. Ambii au contestat administrativ, prin plângeri prealabile, decizia de autosesizare a UBB. Iar dr. Bode s-a adresat mai departe justiţiei.

Cum am mai spus, după ce conjuraţia plagiatorilor din politică, în frunte de dublul academician plagiator Sorin Cîmpeanu, a reuşit în urma unei susţinute campanii anti-integritate să anuleze, prin decizie CCR, dreptul CNATDCU de a analiza tezele lor de doctorat plagiate, pot încerca în justiţie orice tertip, orice stratagemă, însă un singur lucru nu pot face.

Nu pot lua dreptul ziariştilor de a scrie despre plagiatele lor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button