Politică

Serbia sprijină natalitatea acordând 20.000 de euro mamelor pentru prima locuință sau casă

Ministrul sârb al Finanțelor, Siniša Mali a declarat că statul are suficiente mijloace și a apelat la toate mamele din Serbia, care au născut copii de la 1 ianuarie curent, să se anunțe pentru ajutor de la stat pentru soluționarea problemei locative. 

Mali a evidențiat pentru RTS că ajutorul nerambursabil până la 20.000 de euro pentru prima locuință sau casă, alături de alte măsuri, este o modalitate de a se sprijini natalitatea.

„Încercăm în toate felurile să arătăm cât de stabili suntem și în ce fel avem grijă de cei pentru care împreună îi considerăm că sunt cei mai importanți pentru noi, aceștia fiind în acest moment bebelușii și natalitatea”, a spus Mali.

„Statul are destui bani. Am demonstrat că sistemul funcționează prin faptul că am adus prima decizie prrivind un astfel de ajutor. Mergem mai departe. Cu cât sprijinim mai mulți bebeluși și familii tinere în acest fel, cu atât este mai bine pentru țara noastră”, a spus ministrul Finanțelor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button