Politică

Senatorul AUR Sorin Mateescu atrage atenția asupra situației catastrofale de la Șantierul Naval Mangalia

Este alarmantă situația în care se află Șantierul Naval Mangalia, iar scrisoarea deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu de către angajați subliniază în mod clar gravitatea problemei. Cele 1500 de persoane care rămân în acest șantier se confruntă cu riscul iminent de întrerupere temporară a activității, iar volumul de muncă înregistrează o scădere drastică.Ca senator de Constanța am reacționat, prin mijloacele specifice parlamentare, la soarta acestor lucrători și impactul pe care îl are asupra comunității locale.

Este crucial ca Guvernul României să acorde atenția cuvenită acestei situații și să ia măsuri concrete pentru protejarea locurilor de muncă și redresarea șantierului naval din Mangalia, afirmă senatorul AUR Sorin Mateescu într-o declarație politică.

Faptul că Damen Holding BV a anunțat retragerea sa din afacerea de la Mangalia impune o responsabilitate sporită asupra statului român, care este acționar majoritar. În lipsa finanțării și a unor măsuri de sprijin, există riscul real ca acest important obiectiv strategic să intre într-un con de umbră, cu consecințe devastatoare pentru angajați și economia locală. Prin urmare, solicităm Guvernului României să inițieze urgent discuții cu reprezentanții lucrătorilor din Șantierul Naval Mangalia, pentru a identifica soluțiile necesare în vederea depășirii acestei crize. Este esențial ca statul să asigure conducerea operațională și managerială a șantierului, să găsească noi surse de finanțare și să garanteze protecția locurilor de muncă, mai spune Mateescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button