Semnificații istorice pentru ziua de 10 noiembrie
1483: Se năştea teologul german Martin Luther, ale cărui reforme au stat la baza cultului evanghelic-luteran (d. 1546)
1688: Se încheia tipărirea primei traduceri a Bibliei în limba română
1895: Înceta din viață Alexandru Odobescu, scriitor şi istoric (n. 1834)
1925: Se năștea actorul galez Richard Burton (d. 1984)
1928: Partidul Naţional-Ţărănesc forma un nou guvern, condus de Iuliu Maniu
1928: Hirohito urca pe Tronul Crizantemiei, devenind împărat al Japoniei (d. 1989)
1928: Se năștea compozitorul italian Ennio Morricone (d. 2020)
1938: Murea Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul statului turc modern (n. 1881)
1940: Se năștea regretatul regizor Tudor Mărăscu (d. 2012)
1945: Se năștea poetul şi publicistul George Ţărnea (d. 2003)
1968: Se năștea actorul american Tracy Morgan
1969: Se năștea actrița americană Ellen Pompeo, cunoscută pentru rolul Meredith Grey din serialul Grey’s Anatomy
1977: Se năștea actrița Brittany Murphy (d. 2009)
1978: Se năștea cântăreața americană Eve Jihan Jeffers-Cooper
1978: Se năștea dj-ul american Thomas Wesley Pentz, al cărui nume de scenă este Diplo
1983: Antreprenorul american Bill Gates prezenta sistemul de operare Windows 1.0
1989: Începea demolarea Zidului Berlinului, simbol al Războiului Rece
1989: Liderul comunist bulgar Todor Jivkov demisiona
1995: Înceta din viață Vasile Mârza, medic şi biolog (n. 1902)
2009: Se stingea din viaţă marele actor Gheorghe Dinică (n. 1933)
2013: Un marş al susținătorilor monarhiei reunea peste 1.000 de persoane la București
2014: Pe fondul scandalului provocat de proasta organizare a prezidențialelor în străinătate, social-democratul Titus Corlăţean demisiona de la conducerea Ministerului de Externe
2019: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se calificau în turul doi al alegerilor prezidențiale, câștigate de cel dintâi
2019: Părăsit de Armată, Evo Morales demisiona din funcția de președinte al Boliviei, la 3 săptămâni după o controversată realegere
2020: Înceta din viață actorul Vladimir Găitan (n. 1947)
2020: Cartea Recordurilor omologa performanța americanului Chris Nikic, primul sportiv cu sindromul Down care încheia cursa Ironman
Sursa: www.europafm.ro
- Scenariile Latrina 3: Oferta Elenei Lasconi: Guvern PSD-PNL-USR-UDMR. Varianta lui Georgescu: Guvern AURCe urmează după cutremurul de duminică seara? Călin Georgescu și Elena Lasconi se vor înfrunta în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în 8 decembrie. Dacă se repetă aceeași prezență la vot de duminică, adică 9 milioane de români, înseamnă că fiecare dintre cei doi are nevoie de minimum 4,5 milioane de voturi pentru a …
- Cornel Nistorescu: Un româno-Trump sau o Kamala Harris de paie?Cei mai cumpliți profitori ai Securității comuniste, sorosiști, progresiști și LGBT-iști se întrec între ei în a acuza SRI-ul că nu a supravegheat activitatea lui Călin Georgescu, că n-a semnalat președintelui, guvernului și celorlalte partide și ONG-uri de corvoadă activitatea prorusească a acestuia. Prorus este una, filorus este alta. La filorus, este o chestiune de cultură …
- Ciolacu propune o alianță PSD-USR-PNL. AUR: „O mare coaliție contra românilor”Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că se analizează posibilitatea unei alianțe între PSD, USR și PNL, o combinație politică neașteptată, dar care stârnește îngrijorări majore. În timp ce liderii acestor partide vorbesc despre „stabilitate politică,” George Simion, președintele AUR, atrage atenția asupra adevăratului pericol. „Este o mare alianță împotriva suveraniștilor, o coaliție contra românilor,” a …
- Elena Lasconi se opune păcii și cere mai multe arme pentru UcrainaElena Lasconi, candidata alianței PSD-PNL-USR, șochează din nou prin poziția sa extrem de controversată, aliniindu-se fără rezerve agendei globaliste care promovează intensificarea conflictului din Ucraina. În loc să sprijine soluțiile diplomatice și să pledeze pentru pace și ajutor umanitar, Lasconi îndeamnă la trimiterea unui număr și mai mare de arme, contribuind astfel la prelungirea războiului …
- Călin Georgescu: Pentru NATO, pentru UE, dar mai ales pentru suveranitatea și demnitatea RomânieiCălin Georgescu, candidatul care a atras susținerea a milioane de români, se poziționează ferm ca un apărător al suveranității și demnității naționale, în cadrul unei Românii care rămâne parte integrantă a NATO și a Uniunii Europene. Georgescu a subliniat în repetate rânduri că aderarea la aceste structuri nu trebuie să însemne pierderea identității naționale sau …