Internațional

Șeful ONU denunță ofensiva rusă în estul Ucrainei și cere 4 zile de „pauză umanitară” de Paștele ortodox

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunțat marți ofensiva rusă în estul Ucrainei și a cerut celor două părți în conflict să oprească luptele pentru o „pauză umanitară” de patru zile cu ocazia Paștelui ortodox, relatează AFP.

„Am cerut azi o pauză umanitară de patru zile, în Săptămâna sfântă”, de joi până duminică, „pentru a permite deschiderea mai multor coridoare umanitare” în Ucraina, a declarat șeful ONU.

Această suspendare a luptelor ar ajuta la evacuarea civililor din „zonele în care au loc sau sunt așteptate confruntări”, cu sprijinul Crucii Roșii, și la livrarea de ajutoare umanitare „în zonele cele mai afectate precum Mariupol, Herson, Donețk și Luhansk”, a explicat Guterres.

„Peste o treime” din cele 12 milioane de persoane care au nevoie de ajutor umanitar în Ucraina se află în aceste patru orașe, a arătat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button