JUSTIȚIE

Șeful IPJ Cluj și-ar fi ”plantat” soția în locul șoferului după ce a rulat cu 120 km la oră prin Cluj

Șeful IPJ Cluj ar fi dorit atât de mult să evite înregistrarea sa în evidențele poliției rutiere cu amendă pentru viteză excesivă în localitate încât atunci când a fost prins la fața locului ar fi trecut-o pe soția sa la volan, pentru ca aceasta să fie trecută în actele polițiștilor, transmit surse judiciare autorului acestui material.

Concret, povestesc sursele arătate, nepotul fostului ministru de interne din regimul Năstase, Ioan Rus, Mihai Rus, ar fi rulat prin municipiul Cluj cu viteza de aproximativ 120 km la oră. El a fost oprit de poliție, iar imediat acesta ar fi schimbat locul de la volan cu soția acestuia pentru ca polițistul rutier să constate prezența ei la volan.

Figura nu ar fi ținut spun sursele autorului, pentru că polițistul constatase deja prezența unui bărbat la volanul bolidului.

Ulterior, mai arată sursele citate, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale iar în locul său să fie trecută soția sa.

Nepot de fost ministru luat pe sus….

Potrivit surselor citate Mihai Rus va fi condus la sediul DNA Cluj unde va fi audiat în legătură cu aceste aspecte.

Totodată, transmit sursele autorului acestuia îi vor fi preluate telefoanele mobile în vederea efectuării unei percheziții informatice.

Alături de acesta va fi audiat la DNA Cluj și ofițerul la care șeful IPJ Cluj a insistat pentru măsluirea actelor astfel încât oficialul să nu figureze cu incidente în istoricul rutier.

Percheziții în birourile IPJ Cluj

Nepotul fostului ministru de Interne din guvernarea Năstase, Ioan Rus, Mihai Rus, actual șef al IPJ Cluj este vizat de pretinse fapte de corupție iar la acest moment ar avea loc percheziții la sediul IPJ Cluj pentru documentarea și probarea acestora, afirmă pentru autorul acestui material surse judiciare.

Concret, transmit sursele citate, în dosarul în care un judecător de drepturi și libertăți a emis mandate de percheziție la IPJ Cluj și alte locații, Mihai rus ar putea fi vizat de fapte de instigare la abuz în serviciu.

Totodată transmit sursele autorului, alături de nepotul lui Ioan Rus ar putea fi vizat și un polițist de la Direcția de Circulație Rutieră.

Cei doi ar fi discutat „aranjarea„ contravenții care în fază inițială ar fi trebuit să îi fie aplicată lui Mihai Rus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button