Politică

Șeful IPJ Cluj, nepotul lui Ioan Rus, reținut de DNA pentru 24 de ore

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Mihai Rus, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii, în dosarul în care luni au avut loc percheziţii. Alături de el au fost reţinuţi şeful Serviciului Rutier, Aurelian Mircea Rota şi doi subalterni ai acestuia.

Rus, nepot al fostului ministru de Interne Ioan Rus, a fost prins conducând cu viteza de 110 kilometri pe oră pe un tronson unde limita este de 50 de kilometri pe oră şi, în urma unei înţelegeri cu ceilalţi suspecţi, ar fi declarat că o altă persoană se afla la volan, pentru a nu fi sancţionat.

Mai precis Rus a încercat să scape de amendă afirmând că soția sa ar fi fost la volan.

Luni dimineață au avut loc percheziții în birourile IPJ Cluj, fiind vizată și poliția rutieră. Este vorba despre un dosar de fapte de corupție legate de activitatea IPJ și a polițiștilor rutieri, au declarat surse judiciare pentru Realitatea Plus.

Sursele au menționat că este vizat chiar șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus. Acesta ar fi făcut presiuni asupra subalternilor pentru a comite o ilegalitate. Mai precis, acesta i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul de conducere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button