JUSTIȚIE

Omul Duduienilor, șeful DGA Liviu Vasilescu se pensionează

Șeful DGA, Liviu Vasilescu, se pensionează. Ofițerul și-ar fi depus deja cererea de pensionare la MAI acum câteva săptămâni, potrivit unor surse judiciare.

Cererea lui Vasilescu ar fi fost depusă anterior scandalului generat de dezvăluirile tânărului ofițer de poliție de la Direcția Generală Anticorupție Gheorghe Giorgian Cioriia.

Liviu Vasilescu are 56 de ani și conduce Direcția Generală Anticorupție, Ministerul de Interne, din anul 2021. Înainte, Liviu Vasilescu a fost șeful Poliției Române în perioada 2019-2020, după ce a condus Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR.

Șeful Poliției Române, Chestorul Liviu Vasilescu a plecat din fruntea Poliției Române în plin scandal al negocierilor cu clanuri de interlopi.

Vasilescu a făcut acest pas în septembrie 2020 după ce au apărut imagini în spațiul public cu întâlnirea sa cu interlopii din clanul Duduianu. Anunțul demisiei din funcție a venit la finalul unei conferințe de presă în care Vasilescu a precizat că se retrage pentru a-și scuti subordonații și instituția de atacuri nemeritate, venite din partea unora care urmăresc „mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button