Șefa secției Boli infecțioase a Spitalului din Suceava s-a îmbolnăvit a doua oară de Covid-19

Țefa secției Boli infecțioase din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Monica Terteliu, s-a îmbolnăvit a doua oară de Covid-19. Surse apropiate familiei Terteliu au declarat că de data aceasta medicul are o formă mai severă de boală, față de prima dată, când a avut o formă ușoară spre medie. Acum, virusul i-a afectat și o parte din organele interne.

Informațiile științifice existente până la această oră nu oferă date despre reinfectarea cu SARS-Cov 2, astfel că nu se știe dacă este vorba despre o mutație a virusului inițial sau acest lucru se întâmplă în urma supraexpunerii la virus. Până acum, se considera că cine a trecut prin boală are imunitate, chiar dacă nu se știe cât timp ar dura imunitatea.

Dr. Monica Terteliu este internată în spital, sub tratament și atentă monitorizare medicală. Prima dată, ea s-a îmbolnăvit de Covid-19 în a doua jumătate a lunii martie. Chiar și în perioada în care a fost bolnavă a păstrat permanent legătura cu colegii din spital și a asigurat telefonic consultațiile. După ce a revenit la spital, a lucrat mult peste orele de program, în secția cea mai solicitată în această perioadă, astfel încât la expunerea masivă la virus s-a adăugat și suprasolicitarea, care ar fi putut fi un factor favorizat la reinfectare. Se pare că este primul caz din România, de reîmbolnăvire a unui medic cu Covid-19.

Având în vedere acest lucru, interesul științific pentru caz este foarte mare, astfel încât este foarte posibil ca dr. Monica Terteliu să fie preluată de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București.

Sursa: Monitorul de Suceava

%d blogeri au apreciat: