Șefa Comisiei Europei avertizează: După pandemie nu ne vom întoarce la activitatea economică având la bază combustibili fosili

Distribuie acest articol!

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că după pandemie nu se mai poate reveni la activitatea economică având la bază combustibili fosili. Declarația a fost făcută în deschiderea Dialogului pentru Tranziţia Energetică de la Berlin, care se desfășoară online.

Schimbarea climatică este marea criză de după coronavirus. După pandemie nu există posibilitatea de a ne întoarce la activitatea economică având la bază combustibili fosili şi în detrimentul climei şi al mediului înconjurător”, a declarat Von der Leyen.

Șefa CE a precizat că obiectivele UE sunt de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi de a obţine neutralitatea climatică până în 2050. „Obiectivele noastre sunt ambiţioase, dar fezabile”, a subliniat Ursula von der Leyen, care a vorbit despre „o modernizare sistemică” până la atingerea sustenabilităţii.

Printre iniţiativele Comisiei Europene se numără actualizarea întregii legislaţii comunitare pentru a o alinia la obiectivul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, precum şi pentru a extinde şi consolida piaţa carbonului. „CO2 trebuie să aibă un preţ, pentru că nu mediul înconjurător trebuie să plătească preţul”.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: