Politică

Se vede că nu a trecut pe la școală! Marcel Ciolacu: 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost țara noastră

Premierul Marcel Ciolacu spune marţi, de Ziua Internaţională a Refugiatului, că românii sunt un exemplu în întreaga lume şi au demonstrat ce înseamnă cu adevărat sprijinul şi generozitatea în faţa terorii, după ce 4,6 milioane de refugiaţi din Ucraina au ales ca adăpost țara noastră.

La Marcel Ciolacu e mai greu cu matematica având în vedere că el nu prea a trecut pe la școală. Cei 4,6 milioane de ucraineni care au intrat în țara noastră nu au ales să și rămână pe plaiurile mioritice. Ar fi fost extraordinar să avem o așa repopularea după alungarea românilor în Occident de către PSD și PNL. România este doar o țară de tranzit pentru refugiații ucraineni. În România trăiesc aproape 46.000 de ucraineni, potrivit INS. PSD și PNL nu pot oferi nimic bun românilor, darămite refugiaților ucraineni.

„În martie 2022, am văzut ce înseamnă teroarea pe străzile pline de cratere, privind blocurile bombardate din Bucea și Irpin. Și am înțeles groaza trăită de familiile disperate, obligate să fugă din calea războiului.

Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost țara noastră, majoritatea fiind femei și copii. Am văzut și cum, de atunci și până astăzi, românii au probat o solidaritate fără precedent: un generos efort național care a construit un spațiu al siguranței și liniștii pentru refugiații din Ucraina.

De aceea, astăzi, Ziua Internațională a Refugiatului este un nou moment al certitudinii că românii sunt un exemplu pentru întreaga lume! Prin ceea ce poporul nostru face de aproape un an și jumătate, demonstrăm ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii. Iar eu am învățat de la familia mea o lecție sfântă: că atunci când faci un bine, Dumnezeu ți-l va întoarce cu siguranță!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button