Schemele de fraudă cu criptomonede vor fi pedepsite cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Distribuie dacă ți-a plăcut

România scoate un set de legi împotriva infracţiunilor cu criptomonede. Țara noastră se pregătește să adopte măsuri împotriva infracţiunilor comise cu criptomonede. Guvernul Cîțu a aprobat deja un astfel de proiect de lege, care va merge în Parlament pentru a obține votul final.

Pe viitor, fapte precum deţinerea, transferul, fabricarea sau dobândirea în vederea utilizării frauduloase a unui instrument de plată fără numerar ar urma să fie aspru pedepsite.

Pedepse de până la 7 ani de închisoare

Dacă proiectul Guvernului va fi adoptat, Codul Penal ar urma să fie modificat. Astfel, înșelătoriile cu monede virtuale ar putea fi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

George Rotariu, șeful George Rotariu, spune că dezvoltatorii din domeniu așteaptă de ani buni o astfel de lege. În lipsa unor legi care să reglementeze clar tranzacţiile cu criptomonede, antreprenorii din domeniu apelează la bănci din Letonia, Estonia şi alte ţări, unde există un cadru legal clar.

„Se aşteaptă practic metoda prin care noi, ca şi exchange, ne putem licenţia. Însă, deocamdată, suntem în aşteptarea acestei reglementări. Eu am tot solicitat-o încă din 2014. Cu cât mai repede ne reglementăm, cu atât mai bine, pentru că avem dificultăţi în relaţia cu băncile”, explică George Rotariu.

Marius Morra, CEO-ul unei companii din Craiova care activează pe piaţa criptomonedelor, consideră că piaţa criptomonedelor este mult mai sigură decât cea a băncilor clasice. „Noi vorbim despre criptomonede şi poate mai puţin despre tehnologia din spate. Tehnologia blockchain, care este o tehnologie extrem de sigură, securizată, care până în acest moment nu a fost spartă. În funcţie de metodele de siguranţă pe care le folosim, fiecare suntem răspunzători pentru banii noştri”, spune Marius Morra.


Distribuie dacă ți-a plăcut
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: