Internațional

Sarkozy: Comisia Europeană acționează dincolo de competențele sale în abordarea conflictului din Ucraina

Comisia Europeană acționează dincolo de competențele sale în abordarea conflictului din Ucraina, a declarat fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, într-un interviu acordat publicației Le Journal du Dimanche.

Sarkozy a subliniat că Executivul UE este o structură administrativă. Activitatea ei ar trebui să se desfășoare în cadrul unor acorduri.

Politicianul a explicat că nu înțelege pe baza cărui articol din acordurile în vigoare președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își permite să se pronunță în chestiuni legate de achiziții de armament și politică internațională.

În prezent, europenii nu aud altceva decât despre alte miliarde de euro cheltuite pentru achiziția de arme, a precizat Sarkozy. Potrivit spuselor sale, cu cât mai multe arme se aruncă în joc, cu atât mai mulți oameni vor muri, cu atât mai multă putere se intensifică acțiunile militare.

Fostul președinte este de părere că politica promovată de Uniunea Europeană în Ucraina depinde exagerat de componenta emoțională, este mult prea superficială, în condițiile în care situația este foarte complexă.

”Dansăm pe marginea vulcanului”, a declarat Sarkozy.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button