Internațional

Rușii fug din Crimeea în urma bombardării bazelor rusești de către Ucraina

Un număr record de vehicule a traversat Podul Crimeii – cunoscut și „drept podul lui Putin” – a raportat marți agenția de stat rutieră rusă, la doar câteva zile după ce exploziile au zguduit baza aeriană Saki de pe coasta de vest a Crimeii, fapt ce a dus la un prim val de plecări.

„În cursul zilei de 15 august, 38.297 de mașini au traversat podul în ambele direcții”, se arată în comunicatul citat de CNN.

Din câte se pare, cifrele au fost înregistrate cu doar câteva ore înainte de un alt set de explozii la instalațiile militare din peninsula Crimeea.

Deși agenția rutieră de stat din Rusia a declarat că recordul de trafic a fost înregistrat „în ambele direcții”, videoclipuri postate pe rețelele de socializare și geolocalizate de CNN au arătat cozi lungi și ambuteiaje pe drumurile care duc spre Podul Crimeii, în direcția Rusiei, în zilele de după exploziile de săptămâna trecută.

Oficialii locali au minimalizat dimensiunea cozilor, spunând că acestea au fost rezultatul unor controale mai stricte pe pod din motive de securitate și nu din cauza unei creșteri a traficului de ieșire.

„Din punctul de vedere al faptului că fug din Crimeea, aceasta este o minciună completă, nu există nicio îndoială”, declara, marți, șeful administrației Crimeii, controlată de Rusia, Serghei Aksionov, la televiziunea de stat rusă.

Cu toate acestea, luna trecută, Aksyonov a recunoscut lovitura asupra industriei turismului din Crimeea, spunând că se așteaptă un declin de 40% în timpul verii. Asociația de turism din Rusia a făcut o predicție similară în iunie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button