Internațional

Rusia a luat decizia de a muta arme nucleare tactice în Belarus ca răspuns la aderarea Finlandei la NATO: Luăm măsuri pentru a ne asigura securitatea

Kremlinul a declarat că Rusia ia măsuri pentru „a ne asigura siguranța” și și-a apărat decizia de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, relatează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care s-a adresat jurnaliștilor, a răspuns comentariilor secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a declarat miercuri că o declarație comună a Rusiei și Chinei, prin care țările nu ar trebui să desfășoare arme nucleare în afara granițelor lor, reprezintă „promisiuni deșarte”.

„NATO este cea care se extinde spre Rusia, nu Rusia care își duce infrastructura militară spre granițele NATO”, a afirmat Peskov.

Finlanda a devenit marți, în mod oficial, cel de-al 31-lea membru al NATO, dublând astfel lungimea frontierei terestre a alianței defensive transatlantice cu Rusia. Suedia urmează, de asemenea, să se alăture alianței.

Peskov a declarat că Rusia va supraveghea orice desfășurare militară a NATO în Finlanda și va răspunde în consecință.

„Această mișcare sporește îngrijorările și grijile noastre pentru siguranța noastră … și luăm măsuri pentru a ne asigura securitatea. Și așa va fi de fiecare dată când NATO se va apropia de granițele noastre, pentru a reechilibra arhitectura de securitate pe continent”, a mai spus Peskov.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button