Politică

Romeo Dunca, despre alegerile de duminică: „o rușine pentru democrația din România! Exclud orice alianță cu PSD”

Romeo Dunca exclude orice alianță cu Partidul Social Democrat în viitorul Consiliu Județean Caraș-Severin. În cazul în care o astfel de alianță se va decide fie la nivel central, fie de colegii liberali, Dunca susține că își va da demisia, nu doar din forul județean, ci și Partidul Național Liberal. Pe de altă parte, încă președintele CJ Caraș-Severin spune, cu subiect și predicat, că alegerile din județ au fost fraudate. În plus, Dunca admite, cu jumătate de gură, o posibilă trădare la votul de duminică, chiar din interiorul partidului, și se declară dezamăgit de cetățenii care din comoditate nu au ieșit la vot.

„Cunosc foarte bine ce a însemnat PSD-ul în Caraș-Severin, am înțeles foarte bine cum s-au câștigat aceste alegeri, cu buletine pe care noi le-am pus pe masa polițistului unde erau șapte adrese într-o casă al cărei proprietar era în Germania și nici nu știa că și-a închiriat casa. Acele buletine în mod normal trebuia să se urmeze o anchetă, să îl iei pe om și să îl întrebi unde stă ca să constați că nici nu știe. Dar atât de repede au ajuns buletinele înapoi, să nu rateze nici cele 23 de voturi pe care primarul respectiv putea să le ia acolo.

Atâtea nereguli, atâtea sfidări la adresa democrației și atâta lipsă de respect față de locuitorii care s-au trezit cu primari aleși de cetățeni pe care ei nu îi cunosc. Este o rușine pentru democrația din România, este o rușine pentru autoritățile care sunt părtașe la această nemernicie și este o rușine pentru toți cei care, în Guvern și la conducerea țării, nu au reușit să stârpească acest fenomen, pentru că acest fenomen de hoție le priește”, a declarat Romeo Dunca.

Întrebat despre o posibilă trădare a unor primari PSD, Dunca a afirmat că nu vrea să își bată capul cu acest subiect și că deși unele lucruri sunt evidente, nu va reproșa nimănui nimic. „Vă spun că este ciudat ca la Păltiniș, de exemplu, acolo unde a câștigat un primar PSD cu 450 de voturi aduse din afara localității, eu am avut mai multe voturi decât la Armeniș. Deci da, o fi așa. Nu am reproșat nimănui și nici nu vreau să reproșez, doar vă spun că aceste lucruri sunt atât de evidente încât vinovații, în caz că există, ar trebui să plece din acest județ”, a adăugat Romeo Dunca.

În ceea ce privește viitorul Consiliu Județean, Romeo Dunca spune că încă nu s-a decis dacă va rămâne în calitate de consilier județean, dar în cazul în care colegii de partid vor decide formarea unei alianțe cu social-democrații își va înainta demisia, nu doar din forul județean, ci și din partid.

Nu o să fac alianță cu PSD Caraș-Severin niciodată, pentru că îi cunosc pe cei care au ajuns în plen și nu am ce să discut cu acești oameni. Poate colegii mei vor face, să fie sănătoși. Județul nu are nicio șansă dacă destinele lui sunt alese de oameni care au luptat împotriva lui. Eu o să îmi dau demisia atunci, poate chiar și din partid. Cu pesediștii care vor să facă bine pot să fac orice alianță, dar în cei de pe listă nu am identificat niciunul”, a mai precizat Romeo Dunca.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button