PoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Românii îl somează pe Iohannis să plafoneze pensiile speciale. Vezi câte semnături s-au strâns

Peste 70 000 de români au semnat deja o petiție adresată președintelui Klaus Iohannis și prin care se cere acestuia plafonarea pensiilor speciale la valoarea de 4000 de lei până la sfârșitul anului.

Noi, Comunitatea Declic, vă transmitem această scrisoare deschisă, ca urmare a petiției semnate de peste 70.000 de cetățeni. Vă rugăm să luați în calcul, atunci când lucrați la noul decret pentru prelungirea stării de urgență, plafonarea pensiilor speciale până la suma de 4.000 de lei, măcar până la finalul anului 2020.

Această măsură este necesară în contextul în care criza economică va lovi România după pandemia de coronavirus. Este nevoie să fim solidari. În timp ce 1 milion de români intră în șomaj tehnic și alte sute de mii de români nu au niciun venit, este inadmisibil ca pensionarii cu pensii speciale să trăiască cu 77.000 de lei pe lună (cea mai mare pensie specială din România). 

În tot acest timp, peste 185.000 de români primesc pensii speciale. Pensiile speciale costă statul român aproximativ 7 miliarde de lei pe an. Doar din plafonarea celei mai mari pensii speciale la 4.000 de lei, pentru următoarele 6 luni ar putea fi asigurată, pentru o lună, plata pentru indemnizația de șomaj pentru 876 de persoane sau un venit unic cât salariul minim pe economie pentru 347 de cetățeni” scrie www.Declic.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button