Politică

Românii blocați în străinătate din cauza Blue Air vor fi repatriați cu zboruri Tarom

Românii care au de suferit în urma suspendării zborurilor Blue Air vor beneficia de zboruri Tarom, a anunțat, miercuri la prânz, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Banii, 5 milioane de lei din fondul de rezervă, vor fi recuperați de la Blue Air, a mai anunțat Guvernul.

Dan Cărbunaru a precizat că Ministerul de Externe va întreprinde demersurile necesare de informare a cetățenilor români din străinătate, iar premierul Nicolae Ciucă a dispus ca ”toate ministerele competente să efectueze toate demersurile pentru a recupera suma datorată statului român” de la Blue Air.

Banii au fost alocați din fondul de rezervă al statului printr-o hotărâre de guvern prin care s-a dispus suplimentarea bugetului, pentru a acoperi cheltuielile repatrierii românilor blocați în străinătate, dar și pentru alte cheltuieli de urgență în această situație.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button