Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

România, sprijin pentru agricultorii din Rep. Moldova

România va sprijini agricultorii din Republica Moldova, a declarat Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chișinău. Agricultorii din Republica Moldova afirmă că nu au fost susținuți de Guvern în urma secetei din acest an.

Știu cât de afectați au fost agricultorii. De aceea, România are în vedere sprijinirea agricultorilor din R. Moldova, prin acordarea ca ajutor extern a unei cantități de motorină de aproximativ 6000 de tone”, a declarat președintele României.

Acesta este doar un punct din noul pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Rep. Moldova, care vizează susținere financiară pentru proiecte concrete, sprijin pentru agricultori, vaccinuri anti-COVID-19 și alte forme de ajutor și a fost prezentat astăzi de președintele Klaus Iohannis.

Agricultorii din R. Moldova protestează de mai bine de două săptămâni în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Ei cer compensații de 3.000 de lei moldovenești la hectar și păstrarea cotei TVA la nivel de 8%. Ultima revendicare a fost acceptată de autorități „sub presiunea protestelor”.

Back to top button