România înregistrează din ce în ce mai puține cazuri de coronavirus

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății a anunțat că România înregistreză o curbă descrescătoare în privința cazurilor noi de coronavirus.

Acesta a precizat că de o săptămână jumate, numărul cazurilor este în descreștere, însă abia după zece zile se pot vedea efectele relaxării măsurilor de prevenire.

„Am avut un număr mai mic și alaltăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionam un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecției. Asteptăm trecerea celor zece zile și atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat și ne putem permite un alt tip de relaxari”, a afirmat Nelu Tătaru.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă și o fază descrescatoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână și jumătate, vrem să rămână așa, dar încă avem un număr de 200 de pacienți în terapie intensivă, încă avem decese – 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât și populația putem spune că terminăm acest moment al pandemiei și avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi și să gestionăm mai bine situația care va veni, în masura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalență, să ne arate că avem o marjă din populație imunizată și să putem gandi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a declarat ministrul, fiind citat de ziare.com.

%d blogeri au apreciat: