Dar polițiștilor de i-a bătut, le-a luat cineva temperatura? Că măști nu purtau

Distribuie acest articol!

Regie sau neregie, provocare sau nu, un lucru este clar: intervenția poliției a fost una disproporționată față de gravitatea faptei.

Nu mai vorbim de faptul că au fost necesare cam 8 cadre MAI, tinere și în putere, ca să rețină 2 pensionari. Mai aveau puțin și chemau echipele de mascați.

Și este o intervenție cu atât mai gravă cu cât vedem polițiști care petrec zilnic împreună cu interlopii, dar care sunt curajoși doar în fața a doi pensionari. Cam doar atât vrea să poată poliția română: să amendeze babe care vând pătrunjel și nu rețele de trafic de persoane sau de droguri.

Sigur că lipsa de civilizație se vede și la partea cealaltă implicată în conflict: doamna venise clar cu gândul la harță. Cearta la români e ceva cu care ne hrănim. Nu coșul de cumpărături era important, ci atenția publică oferită.

Apoi au venit și marii specialiști de după revoluție ca să se dea cu părerea. Cei care ne explică adevărul și vor să ne scoată la lumină, cum este Cristian Tudor Popescu, se joacă cu teorii ale conspirației. Dar dacă după 30 de ani un comunist reprezintă un reper moral în presa din România, lucrurile stau tare prost.

Dar acest teatru al absurdului nu este doar unul local. În alte state ale lumii, mai dezghețate, asistăm la o miștocăreală făcută la nivel central.

Și revin la întrebarea din titlu: dar polițiștii de ce nu purtau măști din moment ce acesta era unul din motivele de scandal?


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: