Social

România a obținut aur și argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Lotul României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad), desfășurată anul acesta în Georgia a obținut rezultate spectaculoase. Locul 2 în clasamentul oficial al țărilor europene, după Ucraina, cu două medalii de aur și două medalii de argint, și locul 5 pe națiuni, după SUA, Australia, China și Ucraina. În fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Astfel, la EGMO 2024 au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate.

Conform Ministerului Educației, România s-a clasat pe locul al doilea între țările europene (37 de țări) și pe locul 5 între toate cele 54 de țări participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024 (EGMO 2024), care s-a desfășurat în perioada 11-17 aprilie 2023, în Tskaltubo, Georgia.

Cine sunt elevele din România care au obținut medalii de aur și argint:
– Aida Mitroi – a câștigat medalie de aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara;
– Gabriela-Mădălina Pîrvulescu – a obținut medalie de aur – este elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova;
– Mara-Ioana Zaharia – a obținut medalie de argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați;
– Ana-Gabriela Cîrjea – a câștigat medalie de argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara.

Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună, redactor șef la Gazeta Matematică, având-o ca adjunct pe prof. Anca Băltărigă de la Liceul Internațional de Informatică București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button