Rodica Boancă(AUR): În numele unei ideologii sinistre, ei vor să suprime cultura unui întreg popor, de două mii de ani creștin
„Istoria ne-a demonstrat că atunci când ești bun și înțelegător, de cele mai multe ori ești luat de prost, dar tot noi spunem ,,Iartă-i Doamne că nu știu ce fac!” și ne dorim îndreptarea lor și nu pedepsirea”. Declarația aparține senatorului AUR de Ialomița, Rodica Boancă, în contextul în care, la începutul lunii, Uniunea Europeană a trimis o notă de informare prin care dorea evitarea cuvintelor ,,Crăciun, Maria, Iosif, Iisus, barbat, femeie, domn, doamnă” mai ales în perioada Crăciunului, și implementarea unui ,,ghid de comunicare”. Potrivit parlamentarului AUR, în numele unei ideologii sinistre, ei vor să suprime cultura unui întreg popor, de două mii de ani creștin.
„Doamne miluiește neamul nostru românesc,
Din cele mai vechi timpuri, românul, când se afla în situații de criză, când se confrunta cu primejdii care puneau în pericol existența sa ca neam, își întorcea privirea și gândul atât către Dumnezeu cât și către înaintașii națiunii sale române.
Este cazul bătăliilor contra popoarelor care doreau stăpânirea meleagurilor noastre, este cazul celor două războaie mondiale, este cazul dezastrelor naturale sau este cazul recent al Revolutiei din 1989. La momentul respectiv, ne aducem cu toții aminte, cum toți manifestanții aflați în stradă, în toate colțurile țării, au îngenuncheat și au rostit într-un singur glas „Tatăl nostru”. Amintirea acelor momente are o încărcătură emoțională imensă și astăzi, chiar dacă au trecut mai bine de 30 de ani de atunci și în tot acest răstimp, mulți au încercat să desfacă legătura pe care neamul românesc o are cu Dumnezeu.
Legătura cu divinitatea o avem în noi, și o scoatem la iveală și involuntar, în momentul în care începem un nou drum, iar noul drum poate fi reprezentat inclusiv de plecarea de acasă când, ne facem semnul sfintei Cruci și pornim. De asemenea, un nou drum poate fi reprezentat de începerea programului la serviciu, asezatul la masă sau poate o declarație politică rostită în Plenul Senatului.
O relaţie personală cu Dumnezeu începe în momentul în care conştientizăm nevoia noastră de El. A avea o relaţie personală cu Dumnezeu înseamnă să-L includem pe Dumnezeu în viaţa noastră de zi cu zi. Această relaţie cu Dumnezeu nu este atât de greu de găsit cum ne-am putea gândi şi nu există nicio formulă misterioasă de a o obţine.
Legătura cu Dumneazeu o avem și prin Sfinţii români, pe care îi cinstim, fiind incluși în calendar. Aceștia sunt un motiv foarte potrivit al propriei mândrii naţionale, care nu deranjează, ci mai degrabă înnobilează. Ei arată că neamul acesta nu se defineşte doar prin defăimare și că românii nu pot fi mai mult decât atât – sfinţi. La începutul lunii, am primit cu durere și, recunosc, cu o oarecare frustrare, informația conform căreia, Uniunea Europeană a trimis o notă de informare prin care dorea evitarea cuvintelor ,,Crăciun, Maria, Iosif, Iisus, barbat, femeie, domn, doamnă” mai ales în perioada Crăciunului, și implementarea unui ,,ghid de comunicare”.
În numele unei ideologii sinistre, ei vor să suprime cultura unui întreg popor, de două mii de ani creștin. Acest lucru este de netolerat, chiar dacă o parte din europarlamentarii trimiși acolo de noi și-au întors fața de la români și au votat o serie de absurdități, ca de pildă sancționarea statelor care nu respectă drepturile LGBT, inclusiv a României. Cu alte cuvinte, ne furăm singuri căciula.
Istoria ne-a demonstrat că atunci când ești bun și înțelegător, de cele mai multe ori ești luat de prost, dar tot noi spunem ,,Iartă-i Doamne că nu știu ce fac!” și ne dorim îndreptarea lor și nu pedepsirea.
Astfel, în această perioadă, să fim mai buni unii cu alții, să ne recunoaștem greșelile și să spunem mai mult ,,mulțumesc,” și ,,iartă-mă”, dar în același timp să intorceam pentru ultima oară obrazul. Noi, ortodocșii, suntem buni, dar nu ne sfidați!
Doamne, Ajută!”, se arată în declarația politică a senatorului AUR de Ialomița, Rodica Boancă.