Știrile 60m.RO

Rodica Boancă, AUR: peste un milion de copii nu au acces la educație. Este un genocid la adresa acestei generații

Din martie anul trecut se fac ore online, cu scurte perioade în care elevii au mers fizic la ore.În continuare, foarte mulți copii nu au acces la educație din diverse motive: nu au telefon sau calculator, nu au internet, nu au semnat unde stau. Asta nu înseamnă decât un sigur lucru: îngrădirea dreptului la educație.

Mult promisele tablete așa și nu au ajuns la copii deși ne apropiem cu pași rapizi de sfârșitul primului semestru. Cu părere de rău, celor care s-au perindat pe la ministerul educației nu le-a păsat deloc de educație și nu au făcut nici o reformă în acest domeniu de importanță majoră.

Invitatul de marți, 12 ianuarie, la Știrea Zilei pe 60m.ro a fost doamna Rodica Boancă, senator AUR.

Întrebată dacă un copil de clasa I ar putea face școală online, Rodica Boancă a răspuns că „Nu, nu poate face școală online. Sunt cadru didactic. Sunt profesoară de limba română. Suntă mamă. Pentru mine situația aceasta este dureroasă din toate punctele de vedere. Școala online nu este o soluție în situația de față. Pot să vă spun că este un genocid. O spun cu toată asumarea. Este un genocid la adresa acestei generații care, a trecut prin ceva mai urât decât un război, pentru că nici măcar în război nu s-au închis școlile pe o perioadă atât de mare”.

„Suntem atât de umiliți de guvernanți, încât am ajuns să spunem «Mulțumim împărate că ne-ai dat puțină libertate să ne facem meseria». Instituțiile statului se joacă într-un mod barbar și nociv cu această generație și cu întreaga societate. Se distruge o generație, se distruge o nație, se distruge o țară. În același timp, copiii sunt foarte afectați din punct de vedere psihoemoțional, nu doar cognitiv”, declară senatoarea AUR la Știrea Zilei.

Foarte mulți copii din familii defavorizate nu au acces la educație. Peste un milion de copii sunt în această situație, susține Rodica Boancă. Nu ne putem imagina care vor fi consecințele pe termen mediu și lung a acestei situației fără precedent din învățământul românesc.

Întreaga emisiune cu profesorul și senatorul Rodica Boancă poate fi urmărită aici

Back to top button