Politică

Rocadă la PSD. Sorin Ionescu se retrage pentru a-i face loc lui Radu Ţoancă în Consiliul Local Timişoara

Nicolae Robu și Radu Țoancă

În timp ce la liberali oamenii lui Nicolae Robu sunt traşi pe dreapta, la PSD sunt promovaţi. Este şi cazul lui Radu Ţoancă, un apropiat al viitorului fost primar, care a fost propulsat consilier local prin retragerea lui Sorin Ionescu de pe listă.
La nivelul municipiului Timişoara, PSD a obţinut o rară contraperfomanţă la alegerile din 27 septembrie, obţinând doar trei mandate de consilieri locali. Adică de trei ori mai puţini decât în perioada 2016-2020, când a avut nouă. În ordinea care au fost puşi pe listă cei trei sunt: Sebastian Răducanu, Sorin Ionescu şi Andra Bloţiu. Primul sub linie s-a situat Radu Ţoancă, un apropiat al viitorului fost primar Nicolae Robu. El va intra totuşi în Consiliul Local, după ce Ionescu a decis să se retragă de pe listă. Director al Colegiului Bănăţean, Ionescu afirmă că nu i-a influenţat nimeni această decizie.
„Am luat această hotărâre încă de duminică seara. Sigur, am o o mare dazamăgire pentru scorul obţinut. Am avut o experienţă frumoasă în Consiliul Local, dar am şi alte lucruri de făcut”, ne-a declarat Ionescu. El a fost consilier local şi în mandatul 2016-2020.
Aşadar, Ţoancă va reveni în Consiliul Local, acolo unde are mai multe mandate, începând din 2004. La finalul lui 2015 a renunţat însă şi la Consiliul Local, dându-şi demisia şi din partid pentru a prelua conducerea clubului sportiv înfiinţat de Robu. De altfel, şi în ultima perioadă, Ţoancă s-a lăudat peste tot că are o înţelegere cu Robu prin care urmează să ajungă viceprimar. Din păcate pentru Ţoancă, Robu a pierdut alegerile şi, foarte sigur, ultima preocupare a lui Dominic Fritz este să-l pună pe PSD-ist viceprimar.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Scrie un comentariu

Cele mai citite articoleAdministratie

Primarul Nicolae Robu părăseşte postul de primar fără a putea vedea realizată singura parcare supraetajată din cele două mandate consecutive ale sale.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button