Ringo Dămureanu: Candidații AUR la alegerilor din Dolj, amenințați cu poliția politică

Distribuie acest articol!

Incident în comuna Ostroveni, Dolj. Candidatul AUR Octavian-Sergiu Burtea a fost chemat la secția locală de poliție pe motiv că reprezentanții instituției nu au fost informați de faptul că își va lăsa oficial candidatura la alegerile locale. Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, a criticat în termeni duri conducerea actuală a IPJ Dolj, pe care a acuzat-o că face poliţie politică împotriva AUR.

„Cu doar câteva minute înainte de momentul lansării candidaturii la Ostroveni şi de sosirea co-preşedintelui AUR George Simion şi a celorlalţi parlamentari, candidatul Octavian-Sergiu Burtea a dispărut pentru un timp dintre cei prezenţi. Acesta a fost chemat la secţia locală de poliţie Ostroveni şi intimidat, sub motivul că poliţia din localitate nu a fost anunţată în prealabil de acesta despre momentul politic ce urma. La revenire, candidatul era vizibil tulburat şi a anunţat că poliţiştii din localitate l-au informat că au primit telefoane de la judeţ pentru a se comporta aşa, acuzându-l că a ignorat poliţia”, se arată într-un comunicat de presă.

AUR cere conducerii Poliţiei Române să demareze urgent o anchetă referitor la evenimentele petrecute în zilele de 6 Decembrie 2020 la Craiova, respectiv, 6 Iunie 2021, la Ostroveni şi să facă publice rezultatele acesteia. În cazul în care IPJ Dolj şi Poliţia Română nu ne vor oferi în timp util explicaţiile respectivelor derapaje, vom interpela în Parlament ministrul de Interne.

Potrivit sursei citate, poliția locală din Dolj nu este la prima tentativa de intimidare a candidaților AUR. În ziua alegerilor parlamentare din 6 Decembrie 2020, IPJ Dolj a intervenit nepermis în procesul electoral aflat în plină desfăşurare, dând un comunicat prin care a lansat informaţii false la adresa AUR şi a principalului candidat, pe care l-a acuzat în mod nefondat că a făcut campanie electorală după terminarea acesteia. În realitate, IPJ Dolj făcea campanie electorală negativă, chiar în ziua alegerilor.

Cine sunt cei 4 candidați AUR alegerile locale din jud. Dolj?

CANDIDAT DE AUR LA FILIAŞI : O FEMEIE PROFESOR, TRIPLU LICENŢIAT
Prof. Lucica Gîngu, cadru didactic la Şcoala gimnazială Filiaşi de peste 30 de ani, licenţiată în Matematici, Fizică şi Chimie, originară din Filiaşi, este candidatul AUR. Aceasta nu a mai deţinut nicio funcţie de demnitate publică şi a declarat că doreşte să aducă ştiinţa la putere în oraşul său natal, iar prin aceasta să înlăture corupţia şi nepotismul, vechi de 30 de ani. O recomandă atâtea generaţii de elevi de succes, ai căror părinţi o iubesc şi o susţin.

CANDIDAT DE AUR LA OSTROVENI : UN MILITAR DE CARIERĂ
Sergiu-Octavian Burtea, maistru militar de carieră la UM Deveselu, originar din Ostroveni, retras la pensie în comuna natală, este candidatul de AUR. Domnul Burtea nu a deţinut nicio funcţie de demnitate publică şi a declarat că doreşte să dea comunei o şansă nouă, garantând cu cinstea şi onoarea militară care îl caracterizează.

CANDIDAT DE AUR LA CATANE: O FEMEIE, INGINER ŞI FUNCŢIONAR PUBLIC
Liliana-Cosmina Borceanu, inginer, funcţionar public chiar în Primăria comunei Catane, reprezintă soluţia de AUR pentru Catane. Aceasta a decis să îşi stabilească atât familia, cât şi cariera în comuna natală. Aici s-a retras după 11 de ani de Italia şi locuieşte împreună cu mama sa, cu fiul şi cu partenerul său de viaţă, un italian care a ales să trăiască şi să muncească în România. Nu a mai deţinut nicio funcţie de demnitate publică, dar a venit în primărie pe mandatul primarului anterior, care a decedat la începutul anului, din motive de sănătate. Împreună cu fostul primar, a demarat proiecte importante de achiziţii publice de bunuri şi servicii, ale căror efecte deja se văd în comună, cum ar fi recenta asfaltare a străzilor comunei. Doreşte să aibă o bună comunicare interetnică cu populaţia locală de romi şi să continue proiectele începute sub mandatul primarului anterior, dar şi să le dezvolte, pentru a transforma comuna într-o casă către care tinerii să dorească să revină, pe modelul său, reînviind cultura şi tradiţiile populare locale, într-un proiect numit generic: “Catane, acasă”.

CANDIDAT DE AUR LA SADOVA : UN MEŞTEŞUGAR LOCAL, LA A CINCEA GENERAŢIE Ervin-Ionuţ Magiu, tânăr familist şi meşteşugar în domeniul pielăriei şi artizanatului, originar din Damian – Sadova, este candidatul de AUR pentru Sadova. Nu a deţinut nicio funcţie de demnitate publică şi a declarat că doreşte să dea o şansă tinerilor pentru a se întoarce şi stabili acasă, în Sadova. Un patriot devotat, pe care îl recomandă hărnicia, valorile tradiţionale, familia, credinţa şi cinstea.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: