Ringo Dămureanu (AUR): Astăzi, de ziua culturii, Eminescu e mai actual ca oricând

De Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, îi aducem un omagiu lui Mihai Eminescu, „poetul nepereche” și jurnalistul care și-a dedicat întreaga activitate dreptului la existență al poporului român.

S-au scris multe rânduri despre viața și activitatea lui Eminescu dar, de departe, cea mai mare dovadă de dragoste pentru neamul românesc este decizia sa de a pleca pe jos în Ardeal, la Alba Iulia. La vremea aceea, poetul avea 15-16 ani și a făcut acest efort pentru că și-a dorit să vadă anume cum sunt oamenii din neamul lui. „Curiozitatea lui nu era așa autohtonistă, exclusivă, ci una universală, în legătură cu orice”, mărturisește Alex Ștefănescu, critic și istoric literar.

Într-o zi în care principalul act cultural îl reprezintă vaccinarea președintelui Klaus Iohannis, Ringo Dămureanu, deputat AUR, le transmite tuturor românilor un mesaj de Ziua Culturii Naționale:

„A fost o vreme când Romania avea personalități de marcă, adevărați oameni de cultură: Mihai Eminescu, Ion Creangă, iar mai târziu, Nicolae Iorga, Nichita Stănescu și alții. Toți aceștia au pus cărămida de temelie la identitatea noastră națională și au cinstit limba și valorile neamului românesc. Politicienii de astăzi au uitat să apere identitatea și cultura românească și lucru se reflectă și prin faptul că Ministerul Culturii este condus de UDMR. Mai mult decât atât, timp de 30 de ani cultura românească nu a fost sprijinită, iar valorile noastre naționale au fost batjcorite. România trebuie să investească astăzi în educație și în identitatea ei națională, în acest lucruri o diferențiază de restul națiunilor din Europa”.

%d blogeri au apreciat: