Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Republica Moldova: AUR, protest la sediul partidului lui Igor Dodon. Lăsați basarabenii să voteze

Revoltă la Chișinău împotriva regimului condus de oamenii lui Dodon. Zeci de români basarabeni au protestat, alături de reprezentanții AUR, în fața sediului Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, ca urmare a refuzului CEC de a suplimenta numărul de secții deschise pentru diaspora pentru alegerile din 11 iulie.

În acest moment, diaspora are la dispoziție doar 139 de secții unde basarabenii pot să-și exercita dreptul la vot în luna iulie, deși, din experiențele trecute s-a putut observa că numărul acestor este insuficient. La ultimele alegeri, oamenii au așteptat cu orele în stradă pentru a pune ștampila pe buletinul de vot.

Ulterior, manifestația s-a mutat în fața sediului PSRM, unde cei prezenți au pus muzică patriotică și au scandat împotriva lui Dodon, în timp ce acoliții acestuia s-au închis în sediu.

„Jos socialiștii! La pușcărie, Dodon!”, au strigat moldovenii. „De ce vă e frică, nu scăpați. România va fi din nou parte a României! Sfârșitul vostru este aproape! Nimic nu vă salvează în fața pușcăriei! Jos, Dodon”, a strigat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Back to top button