Știrile 60m.RO

Replica Kievului, după afirmațiile lui Viktor Orban: Nu sancțiunile sunt cele care ucid economia europeană, ci războiul hibrid al Rusiei

„Nu sancțiunile sunt cele care ucid economia europeană, ci războiul hibrid (pe care) îl duce Rusia”, a replicat Kievul, după ce premierul ungar Viktor Orban a afirmat că Uniunea Europeană „s-a împuşcat în plămâni” prin sancțiunile adoptate împotriva Moscovei.

„Sancțiunile sunt o modalitate de a trage statul agresor la răspundere pentru crimele sale și, de asemenea, de a-i slăbi capacitatea de a continua războiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, citat de Le Monde.

„La început, am crezut că ne-am împuşcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi că se zbate pentru aer”, a spus Orban într-un interviu la postul public de radio Kossuth.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de ajutor, însă liderii europeni ar trebui să-şi reconsidere strategia, pentru că sancţiunile au cauzat daune ample economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul mai aproape de final.

„Sancţiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană şi, dacă se va continua în acest fel, vor omorî economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat”, a afirmat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button