Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Rep. Moldova: Spitalul din Comrat va primi echipamente medicale din partea Regatului Unit

Marea Britanie a donat un lot de echipamente medicale şi de protecţie individuală personalului medical de la spitalul raional din Comrat.

Marea Britanie susține răspunsul de urgență la criza COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru, printr-o contribuție de 160.000 lire sterline, oferită prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Organizația Mondială a Sănătății și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului sunt parteneri în derularea acestei inițiative.

100 pulsoximetre, pentru a determina nivelul de oxigen în sânge a bolnavilor, sunt oferite unităților de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medico-sanitare care tratează pacienți cu COVID-19. De asemenea, instituțiile medicale din toată republica vor primi halate și salopete de unică folosință, soluții de igienizare și dezinfectare, dar și termometre fără contact infraroșu.

Steven Mark Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, a subliniat că pandemia de COVID-19 are un impact major asupra vieților oamenilor din întreaga lume, iar în acest context solidaritatea și cooperarea internațională sunt vitale.

Back to top button