Știrile 60m.RO

Reguli opționale pentru autorități. Oficialii organizează conferințe de presă la care participă mai mult de 3 persoane

În timp ce românii sunt sfătuiți de către autorităţi să respecte măsurile impuse, oficialii sunt printre primii care le încalcă. Ministrul Sănătăţii organizează conferințe la care participă mai mult de 3 persoane. La fel şi premierul Orban, care astăzi nu a purtat mască şi chiar a tuşit în microfoanele jurnaliștilor. Echipamentul de protecție pentru oficiali e obligatoriu doar la întâlnirile cu șeful statului.

Responsabilii care fac apel aproape zi de zi ca românii să rămână în casă par să nu respecte ei înșiși cele scrise în ordonanțele militare.

Chiar astăzi, premierul a făcut declarații în stradă, iar cel puțin 12 jurnaliști au asistat, deşi, conform ordonanţei militare, sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane.

Am cerut un punct de vedere de la guvern în acest sens, însă ne-a fost refuzată solicitarea.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a chemat 11 jurnaliști la o conferință de presă la sediul guvernului. Ce-i drept, aceștia au stat la distanță, dar întrebările au fost adresate de la același microfon. Sâmbătă, șeful de la Sănătate a fost testat din nou pentru COVID-19, după ce șeful Corpului de control al ministerului a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Nici autoritățile locale nu respectă măsurile despre care vorbesc. În urmă cu o săptămână, viceprimarul Capitalei a dat declaraţii presei fără să asigure protecția celor prezenți.

Legea se respectă, dar doar la nivel înalt. Aleșii poartă echipament de protecție la întâlnirile cu șeful statului. În pozele făcute la Palatul Cotroceni, toți reprezentanții guvernului purtau măști de protecție şi mănuşi.

În rest, rămân doar apelurile către cetățeni.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Back to top button