Redeschiderea şcolilor în Danemarca nu a dus la creşterea numărului de infectări, potrivit unei statistici recente

Redeschiderea parţială a şcolilor în Danemarca nu a condus la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul tinerilor elevi, a declarat joi un medic specialist în epidemiologia şi prevenţia bolilor infecţioase din cadrul Danish Serum Institute, menţionând statistici recente, potrivit Reuters.

Danemarca a fost una dintre primele ţări care au relaxat restricţiile pe 15 aprilie după o perioadă de o lună de izolare la domiciliu, permiţând elevilor de până la clasa a cincea să revină la cursuri.

”Nu a fost constatat niciun efect negativ în urma redeschiderii şcolilor ”, a declarat Peter Andersen pentru Reuters, menţionând date statistice actualizate miercuri.

Cele mai recente date nu au arătat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul infectărilor în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 an şi 19 ani în săptămânile care au urmat redeschiderii parţiale a şcolilor.

”Pe baza experienţelor preliminarii pe care le-am avut, planificarea redeschiderii s-a dovedit o soluţie prudentă”, a mai precizat Andersen.

%d blogeri au apreciat: