Reacția lui Barna la acuzațiile de fraudă: Nu este vorba despre persoana mea!

Distribuie acest articol!

Dan Barna neagă faptul că ar fi inculpat în dosarul privind fraudele din fonduri europene și susține că notele de constatare trimise de DLAF la DNA nu conțin numele său, așa cum se vehiculează în presă. Vicepremierul mai spune că DLAF nu l-a informat că numele său ar figura printre persoanele vizate de anchetă.

Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”, a precizat Barna.

El a acuzat presă că face presupuneri nefondate și manipulează opinia publică.

„Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile.

Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete. Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă – confirmate sau nu apoi de organele competente – nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu”, a mai spus Barna.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: