Știrile 60m.RO

Ratatul Horia Constantinescu va candida la Primăria Constanța! Și-a făcut campanie electorală pe banii românilor

Ratatul Horia Constantinescu și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța, după ce și-a făcut campanie electorală ani de zile pe banii românilor din poziția de șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Omul e mai prost ca o găină, dar a fost propulsat în funcții de familia mafiotă Năstase și baronii locali din Constanța, Ion Dumitrache și Felix Stroe.

Horia Constantinescu s-a ridicat prin furtișaguri și diverse escrocherii. Acesta este cunoscut ca omul care rezolvă treburile murdare ale familiei fostului premier Adrian Năstase.

Republica Infractorilor de la Constanța

Horia Constantinescu se recomandă ca un interlop al sistemului care jefuiește țara de 34 de ani. Horia Constantinescu a distrus Stațiunea Costinești prin influenta și corupția de care se bucură. Împreună cu familia Năstase a pus monopol pe plaja Costinești făcându-i interlopi și pe frații Bălan Alexandru și Virgil, iar mai nou pe primarul în exercitiu Dorin Jianu, fiind nașul președintelui Partidului PSD Costinești, Bălan Virgil. Mafia este mare la Constanța, iar oamenii de afaceri cinstiți sunt terorizați de aceste grupări criminale patronate de personaje ca Horia Constantinescu.

Averea lui Horia Constantinescu, ascunsă în PANAMA

Horia Constantinescu are toate afacerile din România trecute pe numele soției. O altă rețea de companii este deținută de șeful ANPC în Panama pe numele doamnei CALLAU ILINCA SOFIA, partenera de afaceri a soției sale Macrina Elena Constantinescu.

Acţionar principal este un offshore din Panama – Prival Consultants S.A. Firma a fost înregistrată în 2012 de Bufete MF&CO – societate de avocatură parte a grupului Mossack Fonseca.

În octombrie 2014, în structura Prival Consultants S.A. intră Ilinca Sofia Callau (preşedinte), Laura Cristina Ciortea (secretar) şi Cornelia Maria Petreanu (trezorier).

Cu un an înainte, în octombrie 2013, potrivit Registrului Comertului din Romania, Cornelia Maria Petreanu şi Horia Constantinescu îşi cesionaseră acţiunile offshore-ului din Panama, care ajunsese să deţină astfel 100% din RODRAG.TRADE.CO. SRL.

De un off-oshore din statul Panama este legată şi societatea Agrement Serv SRL, controlată tot de prietenului lui Andrei Năstase, Horia Constantinescu.

La fel ca în cazul societăţii care administrează Restaurantul Bonton, în aceeaşi zi, 23 octombrie 2013, în structura Agrement Serv SRL apare un offshore ADSWOOD HOLDING SA înființat tot de Mossak Fonseca.

Adswood Holding S.A. îşi schimbă structura acţionariartului în Panama, tot în octombrie 2014, ca şi Prival Consultants SA. Şi în această firmă sunt Ilinca Sofia Callau (preşedinte), Laura Cristina Ciortea (secretar) şi Cornelia Maria Petreanu (trezorier).

Andrei Năstase – Horia Constantinescu

Agrement Serv SRL administează din 2002 fostul ştrand Străuleşti şi terenul aferent. Perimetrul s-a suprapus cu planurile de extindere ale Magistralei 4 de metrou in zona de nord a Capitalei cu încă două stații – Laminorului și Străulești. Parcarea de la capătul M4 s-a dovedit absolut inutilă, dar mafia trebuia să își încaseze banii. Horia Constantinescu a primit de la Metrorex în 2013 suma de 8.130.543 lei (n.r. – 1.812.486 euro).

Horia Constantinescu și-a împrumutat firma din Panama, Agrement Serv, cu suma de 2.841.319 RON, circa 600 de mii de euro potrivit ultimei declarații de avere. Adswood Holding S.A. din Panama deține compania Agrement Serv SRL din România, aflată azi pe numele soției lui Horică.

Macrina Elena Constantinescu se mai regăsește în firmele: Marina Beach Costinești SRLMarina Gossip SRLTropical Beach SRL, Green Agro Turism SRL, Marimar Loca Costinești SRL, Rodragtradeco SRL, Bonton Chalet SRL, Maison de Karin Nordului SRL, Smart Cab SRL, Bonton Events Place SRL, Playa Blanca Costinești SRL, Hacienda Santa Maria SRL, Forest 2 Beach SRL, Marimar Beach SRL și Marimar Gossip SRL.

Compania Tropical Beach SRL, cu sediul în Costineşti, pe strada Tineretului are ca activitate principală, „Activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipament sportiv”. Fondatori sunt Macrina Elena Constantinescu beneficiar și Ionuț-Gabriel Mocanu administrator. Compania a avut o cifră de afaceri de 2.418.096 LEI în 2022 și un profit de 722.915 lei. 150 de mii de euro a încasat Horică numai de la turiștii care au închiriat skyjet-uri de pe plaja din Costinești.

Marina Gossip SRL este o discotecă deținută de Horică pe plaja din Costinești. Firma deținută pe numele soției are o cifră de afaceri de 1.998.605 lei și un profit de 856.462 lei în 2022.

O altă firmă care închiriază șezlonguri și vinde băuturi pe plajă în Costinești, a familiei Constantinescu, este Marina Beach Costinești SRL. Firma a avut o cifră de afaceri în valoare de 3.061.987 și un profit de 685.228 lei în 2022. Toate celelalte firme în care apare numele doamnei Constantinescu au fost lăsate în paragină cu datorii la stat de milioane de lei.

Așa se comportă interlopul Horică cu clienții lui de pe plaja din Costinești

Tot din ultima declarație de avere, Horică ne spune că este asociat în compania Soft On Road Services SRL, firmă pe care a împrumutat-o cu 40.500 de lei, fostul bar din Herăstrău Bonton Palace.

ROCK STAD IN FANANCE INC, o altă companie offshore deținută de Horică a fost împrumutată cu 10 mii de dolari, la fel și Adswood Holding. 

În imaginea de mai jos din declarația de avere pe anul 2023 a președintelui ANPC, Horia Constantinescu, reiese că acesta comite mai multe acte de spălare de bani prin împrumuturi hibride către firmele din PANAMA pe care le controlează împreună cu familia lui Adrian Năstase.

Familia Năstase și Horia Constantinescu utilizează aceste firme din Panama pentru că permit deținerea de acțiuni la purtător, lucru interzis de legislația din Uniunea Europeană deoarece poate fi eludată plata impozitelor. Companiile din acest paradis fiscal sunt deținute de oligarhi, politicieni și organizațiile mafiote din întreaga lume. Rețineți, aceste companii care oferă acțiuni la purtător în Panama nu desfășoară activitate comercială în această țară, ci doar țin la secret banii furați din state bananiere precum România.

În declarația de avere din data de 18-02-2022 reiese că Horia Constantinescu și-a împrumutat compania Rodrag Trade Co cu suma de 317.919 ron și compania Agrement Serv cu suma de 2.821.319 ron, în total circa 630 de mii de euro. Oare cum este posibil ca un funcționar public precum Horia Constantinescu să împrumute niște firme din Panama cu astfel de sume astronomice, bani la care românul de rând nici nu poate visa!?

În anul 2021 Horia Constantinescu afirmă că a împrumutat compania Rodrag TRADE CO cu sumele de 492.919,44 euro și 295.357 ronDe asemenea în declarația de avere a șefului ANPC din 2021 apar oo serie de proprietăți în Predeal și Tuzla, proprietăți care nu le găsim în declarația din 2023. Aceste proprietăți ar fi fost achiziționate în anul 2019.

În anul 2018 Horia Constantinescu afirmă că și-a împrumutat firma din PANAMA, RODRAG TRADE CO cu suma de 8.320.935,93. Nu se specifică dacă e vorba de lei sau euro. Compania Agrement Serv din PANAMA figurează cu un împrumut de 2.811.119,46. La fel nu se specifică moneda.

În anul 2017 Horia Constantinescu afirmă că a împrumutat RODRAG TRADE CO cu suma de 7.743.403 ron și Agrement Serv cu 4.893.119,46 ron.

În anul 2016 Horia Constantinescu figurează cu plasamente la compania Green Fiber cu 2.629.000 ron, iar la compania Green Tech cu 316.606,05 ron. Companiile din Buzău specializate în reciclarea gunoaielor au fuzionat în anul 2022 sub numele Green Tech SA, compania cu o cifra de afaceri în valoare de 383.015.540 (77 de milioane de euro), fiind controlată de Damian Nicoleta Iulia, Damov Constantin, Genes Alina Elena, Ghica Aureliu Marius, Marin Georgian Ionut și Stanculescu Adrian.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Majoritatea cetățenilor din aceasta tara se întreabă cum DNA-ul nu i-a masuri asupra acestui măscărici tolerat de catre PSD.DNA sa-l scoată din joc ,sa-i rămână doar numele de drogat în istorie .Cum de permitem la toți inculții,nescolitii sa facă ce vor în aceasta tara? Nu mai tolerați incompetenții ,bețivii,drogații,hoții,coruptii și autostiutorii fără studii în domeniu ,doar pentru ca-i pus politic de PSD.Sunt oameni capabili care sa conducă orasul Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button