Rafila îl critică pe Cîțu pentru eșecul campaniei de vaccinare: Imunizarea ar putea să oprească un al patrulea val

Distribuie acest articol!

Alexandrul Rafila îl critică pe premierul Florin Cîțu pentru eșecul campaniei de vaccinare. Deputatul PSD susține că România se află pe locul 25 în UE în ceea ce privește numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate la suta de locuitori.

Rafila consideră că administrarea vaccinului anti-Covid19 ar putea să oprească sau să diminueze un eventual al patrulea val pandemic. În ceea ce privește eficacitatea vaccinului împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2, el estimează că în proporție de 60% – 70% serul protejează împotriva tulpinii indiene.

Ne aflăm în fața unui paradox. Dacă, mă rog, cifrele apropo de răspândirea bolii erau mai proaste, atunci ar fi căutat vinovați. Acum, dacă cifrele sunt bune, și sunt bune într-un context mai larg european, în care transmiterea a scăzut la nivelul întregului continent în această perioadă, ne lăudăm cu cifrele legate de vaccinare în condițiile în care suntem pe locul 25 din cele 27 de state membre în ceea ce privește numărul de doze administrate la 100 de locuitori”, a spus deputatul social-democrat, marți seară, pe B1 TV.

Întrebat dacă mutațiile SARS-CoV-2 vor fi acoperite de vaccinurile care sunt acum pe piață, parlamentarul PSD a explicat: „Da, dar parțial, ca să spunem așa. Se pare că eficacitatea vaccinării este mai mică în ceea ce privește anticorpii neutralizanți, probabil că undeva în jur de 60% – 70%, cel puțin pentru tulpina indiană, dar gândiți-vă că până în toamnă mai sunt vreo patru luni, se mai pot întâmpla multe lucruri și e bine să fim pregătiți. O bună acoperire vaccinală ar putea să oprească un eventual al patrulea val sau, chiar dacă va fi prezent, va fi de mai mică amplitudine. Totuși, să nu uităm că, în comparație, de exemplu cu Germania, cu Italia, cu Franța, noi suntem la jumătate în ceea ce privește numărul de doze administrat raportat la 100 de locuitori, ca să avem și un termen de comparație estimativ”.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: