Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

R. Moldova: Elevii din familii nevoiașe au primit tablete pentru școala online

120 de copii din eparhia Basarabiei de Sud au primit în dar tablete electronice oferite de Mitropolia Europei Occidentale pentru a putea participa la lecțiile online în condițiile pandemiei de coronavirus.

O parte dintre beneficiari au primit cadourile oferite de Episcopie prin intermediul preoților parohi, iar cei din Protopopiatul Cahul le-au primit de la Preasfințitul Părinte Veniamin. Evenimentul a avut loc vineri, 16 octombrie, la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Cahul.

„M-aș bucura ca, în ciuda vremurilor în care trăim, voi să creșteți frumos și să primiți o educație aleasă. De aceea, să vă străduiți să învățați bine și să fiți sârguincioși, să ascultați de părinți și de învățătorii voștri, iar prin educația pe care o primiți acum în familie și în școală să deveniți oameni de nădejde”, a subliniat Preasfințitul Părinte Veniamin.

În această perioadă, regulile sanitare din România şi Republica Moldova le impun elevilor şcoala de la distanţă, pentru a evita infectarea cu coronavirusul SARS-Cov-2. Cei mai mulţi, însă, nu-şi permit achiziţionarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet.

Mitropolia Europei Occidentale a mai oferit 100 de tablete şi elevilor basarabeni din Episcopia de Bălţi.

Back to top button