R. Moldova: Elevii din familii nevoiașe au primit tablete pentru școala online

Distribuie acest articol!

120 de copii din eparhia Basarabiei de Sud au primit în dar tablete electronice oferite de Mitropolia Europei Occidentale pentru a putea participa la lecțiile online în condițiile pandemiei de coronavirus.

O parte dintre beneficiari au primit cadourile oferite de Episcopie prin intermediul preoților parohi, iar cei din Protopopiatul Cahul le-au primit de la Preasfințitul Părinte Veniamin. Evenimentul a avut loc vineri, 16 octombrie, la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Cahul.

„M-aș bucura ca, în ciuda vremurilor în care trăim, voi să creșteți frumos și să primiți o educație aleasă. De aceea, să vă străduiți să învățați bine și să fiți sârguincioși, să ascultați de părinți și de învățătorii voștri, iar prin educația pe care o primiți acum în familie și în școală să deveniți oameni de nădejde”, a subliniat Preasfințitul Părinte Veniamin.

În această perioadă, regulile sanitare din România şi Republica Moldova le impun elevilor şcoala de la distanţă, pentru a evita infectarea cu coronavirusul SARS-Cov-2. Cei mai mulţi, însă, nu-şi permit achiziţionarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet.

Mitropolia Europei Occidentale a mai oferit 100 de tablete şi elevilor basarabeni din Episcopia de Bălţi.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: