Știrile 60m.RO

Quo vadis, Rep. Moldova? Limba rusă ar putea deveni limbă oficială, alături de limba română

Ministerul Afacerilor Externe de la București este îngrijorat de adoptarea de către Parlamentul din Republica Moldova a proiectului de lege prin care limba rusă devine, alături de cea română, limba de comunicare în relația cu autoritățile statului.

Coaliția parlamentară formată din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, care include Partidul Șor, continuă să adopte legi cu efecte negative pentru dezvoltarea Republicii Moldova, stabilitatea financiară și credibilitatea sa internațională, se se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Adoptarea de o asemenea manieră a unor legi precum cea privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova, legea bugetului de stat, modificarea și completarea Codului serviciilor media audiovizuale sau abrogarea „legii miliardului” nu contribuie la acest deziderat”, a mai specificat Ministerul de Externe de la București.

Pe parcursul zilei de ieri, deputații socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” au aprobat un șir de alte legi controversate printre care proiectul de lege care prevede acordarea statutului de limbă de comunicare interetnică limbii ruse și folosirea acesteia pe teritoriul R. Moldova la același nivel cu limba română.

Back to top button