Internațional

Putin anunță anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, ocupate parțial de Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri, într-un discurs susținut la Kremlin, anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zapororjie.

Șeful camerei inferioare a parlamentului rus a declarat vineri că președintele Vladimir Putin a notificat camera despre planurile de a admite patru regiuni din Ucraina în Rusia – un pas tehnic spre anexarea teritoriilor de către Rusia, relatează Reuters.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, un aliat cheie al lui Putin, a declarat pe canalul oficial Telegram al Dumei că Putin a informat parlamentul cu privire la cererile oficiale ale regiunilor.

Rusia a organizat ceea ce a numit referendumuri în patru zone parțial ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie – și a declarat că acestea au produs majorități covârșitoare în favoarea aderării la Rusia.

Guvernele occidentale și Kievul au declarat că voturile au fost efectuate sub coerciția ocupației, nu au fost reprezentative și au încălcat dreptul internațional.

Putin urma să prezideze o ceremonie de semnare a acordului cu șefii celor patru regiuni instalate în Rusia la Kremlin, în cursul zilei de vineri.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button