Politică

PSD s-a prăbușit în sondaje: AUR e pe primul loc!

Partidul Social Democrat (PSD) se confruntă cu o prăbușire masivă în sondaje, conform ultimelor rezultate ținute la secret de Marius Pieleanu. Aprecierea și susținerea pentru partid au scăzut dramatic, semnalând o schimbare de vânt în peisajul politic românesc. Sociologul Marius Pieleanu, omul de casă al PSD, recunoaște pentru prima dată public că AUR este pe primul loc ca opțiune de vot în sondaje și anunță că va câștiga alegerile europarlamentare.

Potrivit sondajului realizat de o agenție de cercetare independentă, intenția de vot pentru PSD a scăzut fulminant în urma asocierii lui Marcel Ciolacu cu Klaus Iohannis. Acest rezultat constituie o lovitură dură pentru partidul care, până nu demult, domina scena politică și avea o bază solidă de susținători.

Rezultatele sondajului arată că nemulțumirile față de PSD sunt legate de mai multe aspecte. Unul dintre ele este legătura partidului cu scandalurile de corupție care au marcat politica românească în ultimii ani. Există o creștere semnificativă a cererii pentru transparență și integritate în politică, iar PSD nu a reușit să se ridice la aceste standarde în ochii opiniei publice.

Un alt motiv pentru prăbușirea în sondaje este păstrarea pensiilor speciale pentru cei mai speciali dintre speciali. Premierul Ciolacu a păstrat pensiile speciale pentru Mugur Isărescu și Nicolae Ciucă, precum și pentru parlamentari, aleși locali și instituțiile căpușă ale statului român.

Disperarea lui Pieleanu

Pe lângă aceste aspecte, PSD se confruntă cu o competiție acerbă din partea AUR care promovează un discurs anti-sistem și se axează pe reforme și modernizare. Partidul AUR a reușit să capteze atenția tinerilor și a unui segment important al electoratului aruncând PSD în mlaștina sondajelor.

Cu un PSD slăbit, AUR va ocupa acest spațiu gol și va lupta să câștige încrederea cetățenilor. În același timp, rezultatele slabe ale PSD îl vor arunca pe Marcel Ciolacu în derizoriu. Puterea sa e efemeră chiar dacă se află în fruntea guvernului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button