PSD, PNL și USR au sabotat construcția Autostrăzii A8 – Iași – Târgu Mureș

Distribuie acest articol!

PSD, PNL și USR PLUS au îngropat proiectul Autostrăzii A8 ce trebuia să asigure legătura între Moldova de Transilvania. Proiectul nu mai poate fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce firma care trebuia să facă studiul de fezabilitate aferent tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ a renunțat la lucrare. 

”Firma Acciona a spus că face lucrarea cu 17 milioane de lei deși acum toată lumea admite că nici cei 35 milioane oferiți inițial de CNAIR erau prea puțini. Pur și simplu au crezut că fac hârtiile din birou și țepuiesc statul, iar acum, când noi am mers pe teren să-i verificăm, o iau la fugă. CNAIR ce a păzit? De ce nu au verificat încă de anul trecut cum merg lucrările? Pentru asta cerem oficial intervenția DNA, să-i aresteze pe toți care au țepuit statul”, a declarat președintele asociației Împreună pentru A8, Ionel Apostol, potrivit Top Iași.      

 Secretarul de stat Adrian Covăsnianu admite că situația e dramatică dar susține că „nu e nimic definitiv. Se discută și se încearcă scenarii pentru deblocare”. 

Specialiștii în construcția de drumuri spun că prețul real al unui studiu de fezabilitate bine realizat pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț ar fi de aproape 200 milioane lei. „Criminalii de la PSD au vrut să saboteze din start proiectul și au alocat acum 4 ani doar 35 de milioane lei pentru această lucrare”, a mai spus Apostol.

Citiți mai mult aici.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: